Een greep uit onze projecten.
26 november 2005 - Robert Fleury Stichting  

Op 26 november 2005 werd door de club een bezoek gebracht aan de Robert Fleury Stichting in Leidschendam - een zorginstelling voor mensen met psychische en psychiatrische problemen - en konden namens St. Nicolaas twee dvd-spelers worden overhandigd.

De feestlijke middag werd luister bijgezet door Sint's eigen "Pietenband".

13 oktober 2006 - Charity Dinner ten gunste van De Compaan

LC Voorschoten Vlietranden organiseerde op 13 oktober 2006 een Charity Dinner, waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan De Compaan.

Verspreid over 55 locaties in de regio Haaglanden ondersteunt De Compaan mensen met een verstandelijke handicap bij het leiden van hun eigen leven. Er maken ongeveer vijftienhonderd mensen met een verstandelijke handicap gebruik van de ondersteuning van de Compaan. Mensen van alle leeftijden, die veel of juist weinig ondersteuning nodig hebben en die zelf willen bepalen hoe ze wonen, waar ze werken en hoe ze hun vrije tijd doorbrengen.

In restaurant 't Ganzenest te Rijswijk werd genoten van een gastronomisch diner, gelardeerd met een veiling van door diverse sponsoren ruimhartig ter beschikking gestelde artikelen.

Voor deze bijzondere gelegenheid was D66 lijsttrekker Alexander Pechtold bereid gevonden zijn oude vak bij hoge uitzondering nog eens op te pakken en als veilingmeester op te treden. Onder zijn inspirerende leiding gingen de biedingen vlot over en weer en kon uiteindelijk - inclusief het batig saldo van het diner - een opbrengst van Euro 3.500 worden 'afgeslagen'.

Dit bedrag zal door De Compaan worden besteed aan de jongeren, meer in het bijzonder pubers die een geestelijke of lichamelijke handicap hebben of allebei. Deze groep is afgelopen februari gestart met muzieklessen en voor deze groep zullen duurzame muziekinstrumenten van goede kwaliteit worden aangeschaft.

Bovendien kon door een gulle gift van De Leidschendamse Business Club (LBC), een club met een netwerk van toonaangevende bedrijven in Leidschendam – Voorburg en de regio rondom onze gemeente en betrokken bij haar omgeving door cultureel en maatschappelijke doelen in de regio financieel te ondersteunen, een tandem aan De Compaan worden geschonken voor een aantal cliënten die sterk afhankelijk zijn van dit vervoermiddel.

12 Oktober 2007 het 2de Charity Dinner voor de Doe een Wens Stichting

Op vrijdag 12 oktober jl. vond het jaarlijkse charity dinner van Lions club Voorschoten Vlietranden plaats. Dit evenement stond dit jaar in het teken van de Doe Een Wens stichting en vond plaats in de brasserie Van Waarde te Wassenaar. Tussen de gangen door werden onder leiding van veilingmeester Jan Pieter Glerum vele door het regionale zakenleven gesponsorde artikelen geveild. Hierop werd enthousiast en gul geboden door de 85 genodigden.

Aan het eind van de avond kon president Albert van Toor dan ook met gepaste trots een cheque van € 7.000,- overhandigen aan de heer Frans van Ries van de Doe een Wens Stichting. Als extraatje overhandigde hij ook nog tientallen ingevulde aanmeldingsformulieren om donateur te worden van deze stichting.

1 november 2008

Op1 november 2008 vond het jaarlijkse charity dinner van Lions Club Voorschoten Vlietranden plaats. Dit evenement stond dit jaar in het teken van de Stichting MS Research en werd gehouden in de hotel Van der Valk te Nootdorp.

Stichting MS Research stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose (MS).

Tevens zet zij zich in voor:

- een beter begrip voor het leven met MS. 

- de ontwikkeling van een optimale inrichting van zorg aan mensen met MS.

Aan het eind van de avond kon president Remco Wiefering met gepaste trots een cheque van € 9.000,- overhandigen. Als extraatje - ook dit jaar - overhandigde hij ook nog tientallen ingevulde aanmeldingsformulieren om donateur te worden van deze stichting.

10 april 2010

In maart / april werd in Nootdorp e.o. door de club een puzzeltocht uitgezet, waaraan op 10 april ongeveer 30 equipes deelnamen. De opbrengst kwam ten goede van Stichting Hulphond.

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief.

Na het nodige gepuzzel kwam iedereen uiteindelijk aan de finish en kon door President Petra Alkema, ’s-avonds tijdens het diner aan Stichting Hulphond ambassadeur Frits Wester een cheque worden overhandigd.

08 december 2011

 

15 juni 2013

Met een aantal bewoners (achtergrond) van Woonzorgcentrum De Mantel naar Madurodam.

08 november 2013

Wine&Dine event in Greenpark Hotel t.b.v. Stadstuin Rusthout.

Stadstuin Rusthout heeft een recreatieve en educatieve functie voor de buurt. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten en dingen leren over de buurt, over de natuur en over de herkomst van ons voedsel. Daarnaast dient stadstuin Rusthout ook een sociaal doel door verschillende sociale groepen te verbinden.
De stadstuin wordt beheerd en ontwikkeld door de Schng Vrienden van Rusthout en wordt mogelijk gemaakt door donateurs die voor de nodige financiële inkomsten zorgen en vrijwilligers die voor het beheer zorg dragen.

februari 2014

In februari 2014 heeft RC Voorburg-Vliet de eerste IQ quiz voor service clubs in de regio georganiseerd. 20 teams - waaronder wij - met elk 10 deelnemers ‘streden’ die avond met elkaar om de felbegeerde wisselbeker en dat was een groot succes. Daarbij werd ruim € 4.000,= opgebracht voor Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

13 april 2014

Het jaarlijkse bowling uitje met bewoners van St. Philadelphia was zoals altijd een groot feest.

02 september 2014

Op 2 september 2014 werd op Golfclub Rozenstein een benefiet Golf Event georganiseerd ten bate van het Hospice Wassenaar.

Met een middag golfen in combinatie met diner en een veiling hebben Lions Club Voorschoten-Vlietranden en Lions Club Wassenaar een financiële ondersteuning gerealiseerd.

13 februari 2015

Ons team tijdens de door Rotary Club Voorburg-Vliet georganiseerde 2e Leidschendam-Voorburgse Interservice IQ-Quiz. Het goede doel voor dit jaar was de Stichting Make A Wish.

Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar die een levensbedreigende ziekte hebben. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een bijzonder effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.

07 september 2015

Op 7 september 2015 is er voor de tweede keer een Golf Event georganiseerd in samenwerking met 2 andere Lionsclubs in de regio, Lions Katwijk en Lions Wassenaar Duin. Golfclub Rozenstein had hiervoor opnieuw belangeloos de prachtige baan in Wassenaar ter beschikking gesteld.

Met de inzet van 120 mensen op de golfbaan is op deze dag waar het weer ons zeer gunstig gezind was, het mooie bedrag van totaal € 32.000,- bijeen gebracht (2e van rechts onze President Ingeborg Joosten - Wittop Koning).

Naast de 18 holes werden ook de 6 korte 3 par holes gebruikt. En niet te vergeten de 4 culinaire holes in de baan met hulp van P&P visgroothandel uit Katwijk, Wijnheeren van Wassenaar, Van Maanen bakkerij, Me Gusta en de catering van Rozenstein. Maar zonder de vele sponsoren en schenkingen, zoals Jumbo Wassenaar, Kwast Wijnhandel, Galerie Noordeinde, Pin High en Hilton Den Haag was dit bedrag nooit bereikt.

Vooraf was de verdeelsleutel bepaald en Lionsclub Voorschoten Vlietranden had voor haar gekozen doelen, Stichting Dorrepaal en Het Vergeten Kind, daarom een mooi bedrag om te schenken. Deze zijn in de laatste weken van 2015 dankbaar in ontvangst genomen, zoals ook op bijgaande foto te zien is.

05 september 2016

Deze week stond weer in het teken van het inmiddels traditionele golfevent van Lionsclub Katwijk. Op het golfterrein Rozenstein in Wassenaar vond het wederom rijk gesponsorde golfevent plaats met maar liefst 120 golfers.

Het thema van dit golfevent was: ”Lokaal, gezond, groen”. De opbrengst van het golfevent komt ten goede aan lokaal georiënteerde instellingen waarvan de Lionsclub meent dat zij een steuntje in de rug meer dan waard zijn. Dit jaar gaat een belangrijk deel van de opbrengst gaat naar de Vereniging HCHWA-D, oftewel de Katwijkse Ziekte.

Door sponsoring, Golfclub Rozenstein stelt o.a. het golfterrein gratis ter beschikking, maar ook het inschrijfgeld van de voornamelijk door bedrijven ingeschreven flights en andere sponsoren, zorgen ervoor dat de het event nauwelijks kosten kent en de opbrengst bijna in zijn geheel voor de goede doelen bestemd kan worden.

Evenals het vorig jaar werd door Lionsclub Katwijk samengewerkt met de Lionsclubs Duin uit Wassenaar en Lionsclub Vlietranden uit Voorschoten, die hun eigen goede doel bestemmingen hebben.
Lionsclub Wassenaar Duin schenkt de opbrengst grotendeels aan Stichting Leergeld Wassenaar. Deze stichting biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waarvoor de ouders geen financiële middelen hebben.

Lionsclub Vlietranden schenkt haar opbrengst aan de Stichting HUVO.

HUVO vrijwilligers laten de hond uit, verzorgen de kat, kanarie of konijn. Daarnaast organiseert zij aaiprojecten in verpleeg- en verzorgingstehuizen en bemiddelt bij het vinden van een nieuwe baas voor uw hond of kat.

14 december 2016

Onze jaarlijkse Voedselbank kerstpakketten actie t.b.v. Voedselbank Leidschendam - Voorburg.

20 februari 2017

Lions Club Voorschoten Vlietranden nam zaterdag jl. weer deel aan de Interservice IQ-Quiz, waarop 220 leden van verschillende Service Clubs met elkaar de strijd aangingen.


Mooie opbrengst van € 7.700,= t.b.v. leerorkest “The Residents”, waar leerlingen van scholen uit zogenaamde ‘krachtwijken’ de kans krijgen zich muzikaal op een symfonisch instrument te kunnen ontwikkelen.

11 maart 2017

NL Doet. Jaarlijkse High Tea van de Zonnebloem, in samenwerking met Scouting Satoko Kitahara.

28 augustus 2017

Alweer het 3e golf event op golfclub Rozenstein, met dit jaar € 27.150,= opbrengst door Lions Wassenaar Duin, Lions Katwijk en Lions Voorschoten Vlietranden.

De Lions Voorschoten Vlietranden opbrengst wordt aan Stichting Leergeld geschonken. Deze stichting biedt kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waarvoor de ouders geen financiële middelen hebben.

V.l.n.r. Dinie Wolring, Wim Schmale (voorzitter St Leergeld Leidschendam Voorburg) en Sylvia van Rossen.

24 november 2017

Op vrijdag 24 november werd in het clubhuis van Golfvereniging Leeuwenbergh een Wine & Dine georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede kwam van Stadstuin Rusthout.

De Stadstuin werd een aantal jaren geleden wegens bezuinigingen bij de gemeente met sluiting bedreigd. Een aantal vrijwilligers pikte dit niet en is toen gestart met een actie om de Stadstuin open te houden en dat is uiteindelijk gelukt.

Nu zijn meer dan 50 vrijwilligers dagelijks bezig om de Stadstuin te runnen, echter zonder subsidie en dus is men volledig afhankelijk van vrijwilligers, donateurs en giften.    

Veel scholen hebben inmiddels de Stadstuin opgenomen in hun lesprogramma om de kinderen de praktijk van de tuinen en natuur te laten ervaren.

Zie http://stadstuinrusthout.nl/

De voormalige stal doet dienst als ontvangst-, cursus- en educatieruimte, echter is het gebouwtje tochtig, niet te isoleren en moeilijk warm te houden.

Er is bekeken of het gebouw vervangen moet worden of dat volstaan kan worden met renovatie. Uiteindelijk gekozen voor het eerste.

In beide gevallen zal een aanzienlijk bedrag op tafel moeten komen, dat door donaties, sponsoring en de vele vrijwilligers bij elkaar moet worden gebracht.

V.l.n.r. Ingeborg Joosten - Wittop Koning, Liesbeth Starrenburg (voorzitter St Stadstuin Rusthout) en Tom Heyblom.

13 februari 2018

Jaarlijkse Interservice clubs IQ quiz, met ruim 20 serviceclubs (incl ons club team) uit Leidschendam Voorburg e.o. € 10.100,= bijeen gebracht voor St Leergeld.

10 maart 2018

In kader NL Doet een High Tea voor ouderen van de Zonnebloem.

15 april 2018

Het jaarlijkse feestelijke bowling uitje naar Zoetermeer met bewoners van twee Philadelphia locaties.

Mei 2018

Twee bezoeken met "Onvergetelijk" rondleidingen aan het Mauritshuis met WOEJ ouderen.

   

"Onvergetelijk" is een bijzondere rondleiding speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren. Er is steeds meer vraag naar activiteiten die mensen met dementie samen met hun partner, familieleden, vrienden of kennissen kunnen ondernemen. Onvergetelijk voorziet in die behoefte. Door naar kunst te kijken kunnen mensen met dementie samen met hun dierbaren ideeën uitwisselen, zonder dat degene met dementie hoeft terug te vallen op het kortetermijngeheugen. De rondleiding biedt hen toegang tot het langetermijngeheugen en persoonlijke ervaringen, waardoor sociaal contact gestimuleerd wordt. Onderzoek wijst uit dat dit een positieve invloed heeft op de gezondheid: deelnemers voelen zich na afloop van een Onvergetelijk-rondleiding gelukkiger en hebben het idee weer mee te tellen. Hierdoor neemt hun zelfvertrouwen en gevoel van waardigheid toe.

November 2018

Jaarlijkse Wine&Dine op Golfbaan Leeuwenbergh, opbrengst kwam ten goede van Stichting GvoorG (Golf voor Gehandicapten).

December 2018

Zoals ieder jaar, werden ook nu weer kerstpaketten ingezameld voor de Voedselbank.

31 januari 2019

Samen met Lions Club Ypenveen orgaiseerden wij een avond waarbij Soesma Radja schrijfster van het boek “Madam is not good”  kwam vertellen over haar ervaringen over o.a. huisslavernij in India.

Soesma Radja wordt tijdens een yogacursus in India geconfronteerd met slavernij in het huis waar zij logeert. Het meisje dat in de huishouding werkt blijkt te zijn verhandeld en dient tegen haar wil de heerszuchtige eigenaresse van het huis. Soesma is vastbesloten het meisje te helpen maar raakt verstrikt in een web van machtsintriges, intimidatie en corruptie. Toch vindt ze uiteindelijk de kracht en de weg om in te grijpen. Gelukkig is het meisje gered mede door de organisatie Odanadi. Odanadi strijdt via reddingsacties, opvang en preventie activiteiten tegen allerlei vormen van geweld tegen vrouwen en kinderen met een speciale focus op mensenhandel.

Soesma heeft haar verhall opegtekend in haar boek ”Madam is not good”, waarvan de helft van de opbrengst naar Stichting Odanadi gaat. 

16 maart 2019

NL Doet tradititionele High Tea met ouderen, in samenwerking met scouting.

14 april 2019

Met Philadelphia bewoners op bowling Zoetermeer. Cola en chips toe!

19 september 2019

Lezing  over Aapje Papillon  door Fraukje Werner. Het kinderboek Aapje Papillon is ontstaan na het overlijden van Lianne Werner, in 2002, 3 maanden na een noodzakelijke levertransplantatie.

In april 2018 Marco Hendriks op hun pad, Marco is fanatiek wielrenner en zet zich al jaren in voor het KWF door met een club Rotterdamse ondernemers onder de naam Rotterdam Fund Racers de AlpeD’HuZes te befietsen. Het boekje is het verhaal van Marco als kinderfabel. Vorig jaar had Marco het verhaal van Lianne opgenomen in de verhalen van survivors en nabestaanden voor zijn inzamelingsactie voor het KWF AlpeD'HuZes.

Op 6 april 2019, de dag dat Lianne 30 jaar zou zijn geworden, werd de feestelijke boekpresentatie van “Aapje Paillon” gehouden.

16 november 2019

Het was een bijzonder geslaagde Wine & Dine bij Tennispark Overdam. Er is een geweldig mooi bedrag ingezameld voor Kika. En het was nog super gezellig ook!

09 januari 2020

Op 9 januari konden wij tijdens de nieuwjaarslunch van de GvoorG golfers van Leeuwenbergh een mooie cheque overhandigen. Dit was "onze" opbrengst van een met Lions Club Wassenaar Duin en Lions Club Katwijk gezamenlijk georganiseerd golftoernooi afgelopen september op golfclub Rozenstein, waarvan ons club lid Leen Kersbergen (links op de foto) mede organisator was en zoals altjd voor rijk gevulde goody bags zorgde.

Stichting Golf voor Gehandicapten zet zich in om mensen met een beperking te helpen revalideren of om mensen met een beperking te helpen gewoon te bewegen. Want bewegen is goed voor iedereen en dus ook voor mensen met een beperking. Golfen is bij GvoorG belangrijk, maar wel het middel, en niet het doel.  Golf is een bij uitstek geschikte manier om een revalidatie proces bij gehandicapte volwassen te bevorderen. Daarnaast draagt voor de leden vaak het in een groep met mede beperkten samenzijn, op positieve wijze bij aan zijn of haar revalidatie of diens levenskwaliteit.